OPSKRIFTER

Chokoladekage med vanilje

Ingredienser:

70 g mayonnaise (let fedt indhold)

4 æg

120 g groft revet gulerødder

1 stk. æble (meget fint snittet)

90 g svesker (i små stykker)

Ca. 1 spsk. flydende sødemiddel

20 g vaniljepulver eller 1,5 g . Bourbon vaniljearoma

80 g skummetmælkspulver

2,5 tsk. kanel

Ca. 9 tsk. usødet kakao

3 tsk. bagepulver

5 tsk. mandelmel

3 tsk. mel

Step 1:

Blande de revet gulerødder, klippede svesker og æble med æggeblommerne.

Step 2:

Tilsæt mayonnaise, flyydende sødemiddel og vaniljepulver eller Bourbon vaniljearoma.

Step 3:

Kom resten af ingredienserne i – undtagen æggehviderne, der piskes stive og vendes i dejen til sidst.

Step 4:

Bruge en lille form til bagning, og bage i ca. 60 minutter ved 180 grader.

Kakaocreme

200 g græske yoghurt (10 %)

1 tsk. usødet kakao

Få dråber flydende sødemiddel

Step 1:

Bland yoghurten sammen med kakaoen og flydende sødemiddel.

Step 2:

Hæld kakaocremen ud over hele kagen.

TIPS

Kom lidt kakaocreme og hjemmelavet vaniljeis på kagen.

Velbekomme.