OPSKRIFTER

Hjemmelavet vaniljeis

Hjemmelavet vaniljeis er superlækre, cremet, kræver ikke meget tid, kan spises året rundt. Man kommer til at udnytte vaniljestænger optimalt under processen.

Ingredienser:

500 ml piskefløde

5 pasteuriseret æggeblommer

5 pasteuriseret æggehvider

5 spsk. flormelis

Vaniljestang

Fremgangsmåde:

Step 1

Pisk fløde til den stiv nok til at du kan vippe skålen uden at flødeskummet ud.

Step 2

Bland 5 pasteuriseret æggeblommer med 2½ spsk. flormelis og kornene fra 1 vaniljestang, pisk i ca. 1 min.

Step 3

Piske pasteuriseret æggehvide til skum bland 2½ spsk. flormelis i og pisk til det bliver sejt.

Step 4

Vend de 3 dele forsigtigt sammen for ikke at slå luften ud af fløde eller æggehviderne sæt den færdige is masse i fryseren, rør i is et par gange med et par timers mellemrum.

Hvis man ønsker at udnytte vaniljestangen bedre, kan man koge fløden op sammen med hele vaniljestangen, split vaniljestangen på langs skrab kornene ud, del de 2 halvdele 2 gange kom det hele i fløden giv det hele et opkog i ca. 1 min herefter lad det hele køle af førend det bliver pisket til flødeskum.

Velbekommen!