OPSKRIFTER

Frossen vaniljecreme/is

Forberedelsestid: 16 min

Samlet tid: 4 timer 39 min

Antal 8 små eller 4 store serveringer

Is og sorbet er praktiske go-to, når du vil have en nem dessert. Brug denne vaniljecreme/is som base for mange smagsvarianter ved at tilføje dine yndlingsingredienser, når den næsten er frossen.

Ingredienser:

½ liter sødmælk

1,5 dl piskefløde

125 gram sukker

5 pasteuriseret æggeblommer

1 knivspids salt

1 tsk vaniljeekstrakt

Fremgangsmåde:

Step 1:

Kom mælk og fløde i en tykbundet gryde og varm langsomt op til næsten kogepunktet under omrøring (må ikke koge). Fjern fra varmen.

Step 2:

Kom sukker og æggeblommer i en stor skål, pisk indtil det er tykt og bleg.

Step 3:

Tilsæt gradvist varm mælkeblanding til æggeblandingen under konstant omrøring og til sidst salt.

Step 4:

Kom blandingen tilbage i gryden, kog over medium varme 10 minutter eller indtil det tykner under konstant omrøring. Fjern fra kogepladen og kom vaniljeekstrakten i.

Step 5:

Placer gryden i en stor is fyldt skål, indtil cremecremen er afkølet, rør af og til i blandingen.

Step 6:

Hæld blandingen i små skåle eller lignede og sæt dem i fryseren, man kan også bruge en ismaskine til at fryse vaniljecremen/isen med.

Step 7:

Pynt eventuelt isen med lidt frugt eller hakket chokolade.

Velbekommen!

Vaniljestænger tilbud,   ,Vaniljecreme med ægte vaniljestænger   Vaniljepulver rabat,   ,vaniljekage   Vaniljeis,   ,vanilje muffins   Vaniljepasta,   ,vaniljesukker   Vaniljestang,   ,vanilje aroma   vanilje aroma eller ekstrakt,   ,vanilje aroma dosering   vanilje allergi,   ,vanilje alternativ   vanilje aktier,