Forberedelsestid: 16 min
Samlet tid: 4 timer 39 min
Antal 8 små eller 4 store serveringer
Is og sorbet er praktiske go-to, når du vil have en nem dessert. Brug denne vaniljecreme/is som base for mange smagsvarianter ved at tilføje dine yndlingsingredienser, når den næsten er frossen.
Ingredienser:
½ liter sødmælk
1,5 dl piskefløde
125 gram sukker
5 pasteuriseret æggeblommer
1 knivspids salt
1 tsk vaniljeekstrakt
Fremgangsmåde:
Step 1:
Kom mælk og fløde i en tykbundet gryde og varm langsomt op til næsten kogepunktet under omrøring (må ikke koge). Fjern fra varmen.
Step 2:
Kom sukker og æggeblommer i en stor skål, pisk indtil det er tykt og bleg.
Step 3:
Tilsæt gradvist varm mælkeblanding til æggeblandingen under konstant omrøring og til sidst salt.
Step 4:
Kom blandingen tilbage i gryden, kog over medium varme 10 minutter eller indtil det tykner under konstant omrøring. Fjern fra kogepladen og kom vaniljeekstrakten i.
Step 5:
Placer gryden i en stor is fyldt skål, indtil cremecremen er afkølet, rør af og til i blandingen.
Step 6:
Hæld blandingen i små skåle eller lignede og sæt dem i fryseren, man kan også bruge en ismaskine til at fryse vaniljecremen/isen med.
Step 7:
Pynt eventuelt isen med lidt frugt eller hakket chokolade.
Velbekommen!