OPSKRIFTER

Traditionel vaniljecreme

Intet smager bedre end hjemmelavet vaniljecreme på et stykke bagværk eller frugtsalat.

Forberedelsestid: 10 min

Tilberedningstid: 20 min

4 portioner

Ingredienser:

2,5 dl mælk

1,5 dl piskefløde

1 vaniljestang

4 pasteuriseret æggeblommer

1 spsk. majsmel

50 gram flormelis

Fremgangsmåde:

Step 1:

Kom mælk og fløde i en lille gryde. Brug en skarp kniv, del vaniljestangen i to på langs og skrab kornene ud.

Step 2:

Tilsæt bælg og korn til mælkeblandingen. Opvarmes under konstant omrøring, må ikke koge. Fjern gryden fra varmen.

Step 3:

Pisk æggeblommer, majsmel og sukker i en varmefast skål, indtil det er godt blandet.

Step 4:

Fjern vaniljebælgen fra mælkeblandingen. Hæld den varme mælkeblanding lidt afgangen i æggeblommeblandingen under konstant piskning.

Step 5:

Kom blandingen tilbage i gryden ved lav varme. Varm op under konstant omrøring indtil vaniljecremen tykner og hænger ved skeen (må ikke koge).

Step 6:

Server creme lun eller kold over stuvet frugt, pandekager eller crumbles.

Velbekommen!

En ren og mild vaniljesmag, der ikke er overdøvende. Smagen kan komme fra ægte vaniljestænger eller vaniljeekstrakt.