Intet smager bedre end hjemmelavet vaniljecreme på et stykke bagværk eller frugtsalat.
Forberedelsestid: 10 min
Tilberedningstid: 20 min
4 portioner
Ingredienser:
2,5 dl mælk
1,5 dl piskefløde
1 vaniljestang
4 pasteuriseret æggeblommer
1 spsk. majsmel
50 gram flormelis
Fremgangsmåde:
Step 1:
Kom mælk og fløde i en lille gryde. Brug en skarp kniv, del vaniljestangen i to på langs og skrab kornene ud.
Step 2:
Tilsæt bælg og korn til mælkeblandingen. Opvarmes under konstant omrøring, må ikke koge. Fjern gryden fra varmen.
Step 3:
Pisk æggeblommer, majsmel og sukker i en varmefast skål, indtil det er godt blandet.
Step 4:
Fjern vaniljebælgen fra mælkeblandingen. Hæld den varme mælkeblanding lidt afgangen i æggeblommeblandingen under konstant piskning.
Step 5:
Kom blandingen tilbage i gryden ved lav varme. Varm op under konstant omrøring indtil vaniljecremen tykner og hænger ved skeen (må ikke koge).
Step 6:
Server creme lun eller kold over stuvet frugt, pandekager eller crumbles.
Velbekommen!