Vanilje småkager med vanilje glasur har en harmonisk og lækker smagskombination, der kan nydes med en kop te, saftevand, kaffe i en meget hyggeligt omgivelse.
Forberedningstid: 20 minutter.
Bagetid: 10 minutter.
Antal: 60-70 stk.
Ingredienser til vanilje småkager:
384 g hvedemel
4 tsk bagepulver
½ tsk. salt
110 g smør
50 g sukker
4 store æg eller 5 små
1 spsk. vaniljepasta
Ingredienser til vaniljeglasur:
225 g flourmelis
2 - 4 spsk. mælk
1 tsk. vaniljepasta
Til vanilje småkager:
Step 1:
Varm ovnen til 190 grader (varmluft 175 grader). Beklæd bageplade med bagepapir.
Step 2:
I en stor skål blandes mel, bagepulver og salt sammen, sæt til side.
Step 3:
I en stor skål, der tåler mikrobølgeovn, smeltes smør og margarine, tilsæt sukker og bland.
Step 4:
Ingredienser godt tilsæt et æg ad gangen, pisk godt efter hver tilsætning.
Step 5:
Rør vaniljepasta i, tilsæt gradvist de tørre ingredienser under omrøring, indtil de er blandet. Kan blandes i hånden men en håndmixer er bedre.
Step 6:
Rul kugler af dejen (ca. 2 cm store)hvis dejen er for klistret, så brug meldryssede hænder.
Step 7:
Placer på forberedt bagepapir, omkring 5 cm imellem fra hindanden.
Step 8:
Bages i 8-10 minutter, eller indtil toppene begynder at revne.
Step 9:
Tag småkagerne ud og placere dem på en rist og afkøles helt inden glasering.
Til glasuren:
Step 1:
Kom flormelis i en lille skål og tilsæt 2 spsk. mælk og vaniljepasten.
Step 2:
Bland godt og tilføj yderligere mælk efter behov; glasuren skal være på den tykkere side.
Step 3:
Dyp toppen af cookies i glasuren og lad dem tørre.
Step 4:
Servere straks.
Velbekommen.