OPSKRIFTER

Brændte mandler med vanilje

Brændte mandler som er knasende, brune, dækket af lækre karamelliseret vaniljesukker smager fantastisk.

Ingredienser:

150 gram sukker

200 gram spanske mandler

25 gram Bourbon vaniljesukker

1 dl vand

Step 1:

Kom mandler, sukker, vaniljesukker og vand i tykbundet gryde og ved kraftig varme, blive ved med at røre til sukkeret bliver flydende og brunt og hænger ved mandlerne.

Step 2:

Fordel de brændte mandler på et stykke bagepapir i et lag og lad dem køle af.

Step 3:

Når mandlerne er kolde, bræk dem fra hinanden. og servere straks dem.

Step 4:

Servere straks.

Tip:

Opbevares i en lufttæt beholder.

Velbekomme!

Brændte mandler, også kendt som karamelliserede mandler eller sukkermandler, er en lækker og sprød snack lavet af mandler, der er overtrukket med karamel. De er en populær juleklassiker i Danmark, men kan nydes året rundt.