OPSKRIFTER

Hjemmelavet Marcipan med vanilje

Marcipan er en af de nemmere søde sager at lave derhjemme. Den består af blot to grundlæggende ingredienser: mandelmel og sukker.

Den karakteristiske marcipan smag stammer fra bittermandler, der typisk udgør mellem 4% og 6% af det totale mandelindhold efter vægt.

Kan også laves uden Vaniljesukker så skal man huske at komme 50 gram mere alm. sukker i.

Prøve dig frem.

Ingredienser:

2,5 dl vand

175 g sukker

50 g vaniljesukker

500 gram mandelmel

Step 1:

Kom vand, vaniljesukker og sukker i en gryde, varm det forsigtigt op til al sukkeret er opløst.

Step 2:

Sæt det til afkøling.

Step 3:

Hæld mandelmelet i en skål, tilsæt sukkerlage lidt efter lidt under omrøring, marcipanen vil samle sig og pas på ikke at komme for meget af sukkerlage i, marcipanen skal fugtig og ikke klisteret.

Step 4:

Opbevares i køleskabet, er god til hjemmelavet konfekt og bagværk.

 smagsstoffer som vanilje, bittermandler, appelsinskal eller lakridspulver for at give marcipanen en mere spændende smagsprofil.