OPSKRIFTER

Matcha Vanilje Latte

Matcha Vanilje Latte

Matcha pulver er et fintmalet grønt te-pulver fremstillet af særligt udvalgte teblade, stammer fra Japan og har en lang tradition i både kulturelle og kulinariske.


Ingredienser (2 portioner)
2 teskefulde matcha pulver (gerne ceremoni-kvalitet), køb her

1 spiseskefuld varmt vand (ca. 80 °C)

3 dl mælk (eller plantebaseret alternativ: havre, soja eller mandel)

1 teskefuld vaniljeekstrakt (eller korn fra ½ vaniljestang), køb her

2 teskefulde rørsukker, honning eller agavesirup (efter smag)

Evt. isterninger (til iskaffe-versionen)

Fremgangsmåde

Opløs matchaen
Si matcha pulveret ned i en lille skål for at undgå klumper.
Tilsæt det varme vand, og pisk med en bambuspisk (chasen) eller lille mælkeskummer, indtil matchaen er helt opløst og skummende.

Varm mælken
Varm mælken op i en lille gryde, uden at den koger.
Pisk den let for at gøre den luftig.

Tilsæt vanilje og sødme
Rør vaniljeekstrakt og dit valgte sødemiddel i mælken.

Bland det hele
Hæld matcha-blandingen i to kopper.

Tilsæt den varme vaniljemælk.

Servering
Nyd den varm – eller hæld over isterninger for en frisk kold version.

 

matcha pulver  hvad er matcha  matcha te  matcha oprindelse  matcha anvendelse  matcha fremstilling  forskel på matcha og grøn te  opbevaring af matcha  matcha te ceremoni  kulinarisk matcha  ceremoniel matcha  matcha pulver opskrift  hvordan laver man matcha  matcha i madlavning