En smuk og luftig lagkage med vaniljebunde, fløjlsblød vaniljecreme og friske bær – perfekt til konfirmationsbordet.
Ingredienser (til 12 personer)
Vaniljebunde:
4 æg
200 g sukker
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 dl mælk
100 g smør (smeltet)
1 tsk vaniljepulver eller 1 vaniljestang
Vaniljecreme:
500 ml mælk
1 vaniljestang
4 æggeblommer
100 g sukker
40 g majsstivelse
Pynt:
500 ml piskefløde
Friske bær (jordbær, hindbær, blåbær)
Hvid chokolade til dekoration
Fremgangsmåde
Bagning af vaniljebunde:
Step 1
Pisk æg og sukker luftigt.
Step 2
Sigt mel og bagepulver i, og vend det forsigtigt i dejen.
Step 3
Tilsæt mælk, smeltet smør og vanilje.
Step 4
Fordel dejen i to springforme (22 cm) og bag ved 180°C i ca. 25 minutter.
Vaniljecreme:
Step 1
Varm mælken op med den flækkede vaniljestang.
Step 2
Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen.
Step 3
Hæld den varme mælk over, og pisk grundigt.
Step 4
Kog op, indtil cremen tykner. Afkøl.
Samling:
Step 1
Del bundene i to, så du får fire lag.
Step 2
Læg vaniljecreme mellem lagene.
Step 3
Pisk fløden stiv og fordel den på og rundt om kagen.
Step 4
Pynt med friske bær og hvid chokolade.
Velbekommen!