Denne pistacienøddetærte er både glutenfri og uimodståeligt lækker – med en sprød bund og et fyld af cremede pistacienødder.
Ingredienser til glutenfri tærtedej:
150 g mandelmel
50 g kokosmel
50 g smør (smeltet)
1 æg
2 spsk honning
Ingredienser til pistaciefyld:
150 g pistacienødder (usaltede og uden skal)
100 g sukker
2 æg
100 ml fløde (eller kokosfløde for en mælkefri version)
1 tsk vaniljeekstrakt eller vaniljepasta
Fremgangsmåde:
Tærtedejen:
Bland mandelmel og kokosmel i en skål.
Tilsæt smeltet smør, æg og honning, og rør sammen til en dej.
Pres dejen ud i en tærteform (ca. 20 cm) og bag ved 180°C i 8-10 minutter, indtil den er let gylden.
Fyldet:
Blend pistacienødderne, indtil de bliver til et groft mel.
Pisk æggene sammen med sukker, fløde og vaniljeekstrakt. Tilsæt de blendede pistacienødder, og rør, indtil blandingen er jævn.
Hæld fyldet i den forbagte tærtebund.
Bagning:
Bag tærten ved 180°C i 25-30 minutter, indtil fyldet er fast og gyldent.
Servering
Den serveres med en klat flødeskum, vaniljeis eller friske bær.
Velbekomme!