OPSKRIFTER

Vanilje småkager med vaniljeglasur

Vanilje småkager med vanilje glasur har en harmonisk og lækker smagskombination, der kan nydes med en kop te, saftevand, kaffe i en meget hyggeligt omgivelse.

Forberedningstid: 20 minutter.

Bagetid: 10 minutter.

Antal: 60-70 stk.

Ingredienser til vanilje småkager:

384 g hvedemel

4 tsk bagepulver

½ tsk. salt

110 g smør

50 g sukker

4 store æg eller 5 små

1 spsk. vaniljepasta

Ingredienser til vaniljeglasur:

225 g flourmelis

2 - 4 spsk. mælk

1 tsk. vaniljepasta

Til vanilje småkager:

Step 1:

Varm ovnen til 190 grader (varmluft 175 grader). Beklæd bageplade med bagepapir.

Step 2:

I en stor skål blandes mel, bagepulver og salt sammen, sæt til side.

Step 3:

I en stor skål, der tåler mikrobølgeovn, smeltes smør og margarine, tilsæt sukker og bland.

Step 4:

Ingredienser godt tilsæt et æg ad gangen, pisk godt efter hver tilsætning.

Step 5:

Rør vaniljepasta i, tilsæt gradvist de tørre ingredienser under omrøring, indtil de er blandet. Kan blandes i hånden men en håndmixer er bedre.

Step 6:

Rul kugler af dejen (ca. 2 cm store)hvis dejen er for klistret, så brug meldryssede hænder.

Step 7:

Placer på forberedt bagepapir, omkring 5 cm imellem fra hindanden.

Step 8:

Bages i 8-10 minutter, eller indtil toppene begynder at revne.

Step 9:

Tag småkagerne ud og placere dem på en rist og afkøles helt inden glasering.

Til glasuren:

Step 1:

Kom flormelis i en lille skål og tilsæt 2 spsk. mælk og vaniljepasten.

Step 2:

Bland godt og tilføj yderligere mælk efter behov; glasuren skal være på den tykkere side.

Step 3:

Dyp toppen af cookies i glasuren og lad dem tørre.

Step 4:

Servere straks.

Velbekommen.