NYHEDER

Vanilje dyrknings regioner.

Ægte vanilje findes typisk i form af en stang eller pulver og indeholder en kompleks smag med mindst 250 smagsstoffer og aromaer. Kunstig vanilje som indeholder syntetisk vanillin er billig at fremstille og findes i et utal af produkter vi bruger i hverdagen. Når du køber 100% organisk dyrket vanilje hos os, er du med til at hjælpe vaniljefarmeren og deres familie, så de kan leve af deres egen produktion af vanilje, vi er stolte af at være en del af dette arbejde, der hjælper de små vaniljefarmere. Uden dem vil det være umuligt at få vanilje frem til vores kunder.

Efter at vaniljeplanterne har båret deres frugt, begynder det omhyggelige arbejde med at høste og forberede vaniljestængerne til tørring.

Vanilje smager og dufter forskelligt alt afhængig af hvor det bliver dyrket, her er en lille liste over nogle af de regioner hvor der dyrkes vanilje og deres smags forskelle.

  1. Uganda: Aromatisk, sød og karamellisere.
  2. Mexico: Nøddeagtig og krydret.
  3. Tahiti Tahitensis: Frugtagtig og blomsteragtig.
  4. Madagaskar: Mild, jordagtig og meget aromatisk.
  5. Indonesien: Vanilje med hint af “Smokey”, anis og jord .
  6. Papua New Guinea: Aromatisk, frugtagtig med hint af kirsebær.
    Efter at vaniljeplanterne har båret deres frugt, begynder det omhyggelige arbejde med at høste og forberede vaniljestængerne til tørring.

9 måned efter bestøvning er vaniljen klar til høst som kendetegnet ved at den grøn bælg bliver svag gul.

Denne eksotiske og forførende smag er ikke kun en kulinarisk fornøjelse, men også en kilde til stolthed for det ugandiske folk.

For at få vaniljekornene ud af vaniljestagen skal den flækkes men hvis du ikke har tålmodighed til dette kan du altid bruge vaniljepulver, vaniljeekstrakt eller vaniljesukker til din bagværk.

Vaniljepulver er vaniljestænger som bliver tørret, knust og pulveriseret, klar til bruge.

Vaniljeekstrakt er vaniljestænger som bliver skrået i småstykker, vaniljen lægges i alkohol i en længere periode for at trækker smagsstofferne ud af vaniljen og over i alkoholen. vores ekstrakt ligger i minimum 4 måneder, hverdag bliver blandingen omrystet for kunne fremstille det bedst mulige kvalitets produkt se her. Efter ekstraktionen bliver overskydende vanilje som stadig har masser af vaniljearoma tørret, knust og pulveriseret og brugt i vaniljesukker. Se her.