Køb for minimum 500 kr af de nødder

du kan lide og får en Grade A Premium vaniljestang med i købet.

Køb for minimum 500 kr af de nødder

du kan lide og får en Grade A Premium vaniljestang med i købet.

Køb for minimum 500 kr af de nødder

du kan lide og får en Grade A Premium vaniljestang med i købet.

10+ spørgsmål og svar om vanilje

Brug vaniljeekstrakt i stedet for vaniljestænger, fx til kager, glasur, is, slik, karameller eller saucer

10+ spørgsmål og svar om vanilje er ret spændende at vide, hvis man elsker vanilje. De første der dyrkede vanilje var Totonac-folkene, der boede ved Mexicos golfkyst i den nuværende delstat Veracruz. Ifølge Totonac-mytologien blev den tropiske orkidé født, da en prinsesse, af sin far, blev nægtet at gifte sig med en dødelig. Prinsessen flygtede ud i skoven med sin elsker. Men de blev fundet og halshugget.

Legenden fortæller, at der hvor deres blod ramte jorden, voksede en tropisk orkidékvist op, (senere kendt som vanilje) navnet kommer fra det spanske ord “vainilla”, der betyder “little pod”, givet af spanske opdagelsesrejsende, der ankom til Mexicogolfen i det tidlige sekstende århundrede ). 

Køb Danmarks bedste vaniljestænger til priser alle kan være med på via dette link https://vanilla-vanilla.dk/produkt-kategori/vaniljestaenger/vanilje/

1. Kan man spise hele vaniljestangen?

Til bagning er vi som regel mest interesseret i de små frø inde i vaniljestangen, men bælgene har også meget smag. Bælgene er gode til at give mælk eller fløde en fantastisk vaniljesmag, eller du kan stikke dem i en krukke sukker for at fremstille vaniljeduftende sukker.

2. Hvor længe kan vaniljestænger holde sig friske?

Vaniljestænger kan opbevares i mindst et år, når de opbevares korrekt, og kan holde mere end to år under ideelle forhold. Den bedste opbevaring får man ved at bruge et glas med lufttæt låg, heri kommes en smule alkohol f.eks. cognac vodka eller lignende. Vaniljestængerne lægges med den krumme ende nedad i alkoholen, så resten af stængerne ligger frit i glasset. På denne måde holder stængerne sig fugtige. Opbevaring uden beskyttelse gør stængerne tørre.

3. Vanilje er en frugtstand af orkideer!

Frugten indeholder små sorte frø. Som andre orkidefrø, vil vaniljefrø ikke spire uden tilstedeværelsen af visse mycorrhizalsvampe. I stedet reproducerer avlere planten ved at skære dele af vinstokken. Disse stykker, med blade, skal hver have en lille spire i bladhjørnet. Disse stykker sættes i jord og vil derved danne rod og vokse til en ny plante.

4. Hvad er forskellen på Tahitien og Madagasker vaniljestænger?

Madagaskar vaniljestænger har en meget mild, jordagtig og meget aromatisk duft/ smag. OG Tahitien vaniljestænger har en frugtagtig og blomsteragtig duft/ smag

5. Kan jeg dyrke mine egne vaniljestænger?

Ja, i teorien kan man godt, men det er forbundet med store omkostninger, da de skal dyrkes i drivhuse samt holdes et tropisk klima, jordbundsforholdende skal også være i orden.

6. Hvad er smagen af vanilje?

Vaniljekorn har en sød, parfumeret aroma med en træagtig eller røgagtig smag. Ren vaniljeekstrakt har en lignende aroma. Vanilje stammer fra Mexico, hvor aztekerne brugte den til at fremhæve smagen i chokoladedrikke.

7. Kan man bruge vaniljeekstrakt i stedet for vaniljestænger?

Så vi vil foreslå, hvis det er muligt, at du prøver at bruge en vaniljeekstrakt af god kvalitet. Styrken kan variere afhængigt af ekstraktets kvalitet, og der kan være retningslinjer på flasken, men de fleste finder ud af, at 1 til 2 teskefulde vaniljeekstrakt vil svare til en vaniljestang.

Brug vaniljeekstrakt i stedet for vaniljestænger, fx til kager, glasur, is, slik, karameller eller saucer
Vaniljeekstrakt

8. Kan vaniljepulver blive dårligt?

Korrekt oplagret, tørret vaniljepulver forbliver generelt i bedste kvalitet i Ca. 3 til 4 år, men de vil begynde at miste styrke over tid og ikke krydre som tilsigtet – den viste opbevarings tid er kun for den bedste kvalitet.

Ekstraheret vaniljepulver er lavet af de vaniljestænger, som tidligere er blevet brugt til fremstilling af vaniljeekstrakt. Men selvom de er blevet brugt til fremstilling af vaniljeekstrakt, indeholder de stadig den himmelske vaniljesmag og aroma, dog ikke så stærk som ren vaniljepulver.
Vaniljepulver

9. Hvor kommer vaniljestænger fra?

Vanilje kommer fra bælgen af en tropisk klatreorkidé, der er hjemmehørende i Mexico, og i dag produceres nogle af de bedste vaniljestænger i verden i Papantla, Mexico.

10. Kan du genbruge vaniljestænger i almindeligt sukker?

Ja. Da en vaniljestang har en stor smag, kan den som regel genbruges flere gange, før dens aroma og smag er udtømt. Dæk tæt, og lad krukken stå i mindst en uge (smagen intensivere med tiden). Bønnen er så potent, at du kan fortsætte med at tilføje frisk sukker i cirka seks måneder, inden du kasserer stængerne.

11. Kan man bruge vaniljesukker i stedet for vaniljeekstrakt?

Hvis man skulle stå med en opskrift, der siger at man skal bruge vaniljeekstrakt, så kan man erstatte vaniljeekstrakten med vaniljesukker i forholdet til 1 tsk. vaniljeekstrakt = ½ tsk. vaniljesukker. Vaniljesukker kan bruges til en masse forskellige retter og kager m.m. og da vores vaniljesukker indeholder 15% ægte vanilje skal man nok være opmærksom på hvor meget man kommer i, hellere prøve sig lidt frem.

12. Hvor kommer vaniljeekstrakt fra?

Ren vaniljeekstrakt er lavet af ægte vaniljestænger og alkohol. Dette sker ved at nedsænke en eller flere vaniljestænger i alkohol, hvor de essentielle olier fra vaniljestængerne ekstraheres.

13. Hvor meget vaniljeekstrakt svarer til en vaniljestang?

Vores vaniljeekstrakt kommer i 3 styrker, styrke 1 der indeholder 100 g vanilje pr. liter, styrke 2 der indeholder 200 g vanilje pr. liter og styrke 4 der indeholder 400 g vanilje pr. liter.
2 spsk. vaniljeekstrakt styrke 1 = 1 vaniljestang.
1 spsk. vaniljeekstrakt styrke 2 = 1 vaniljestang
½ spsk. vaniljeekstrakt styrke 4 = 1 vaniljestang.

14. Kan man bruge hele vaniljestangen?

Vaniljestangen kan bruges på mange måder når det kommer til bagning, madlavning, desserter m.m. Vi anbefaler altid, at man ikke skal kassere noget og det gælder også vanilje, så skulle du have brugt vaniljestangen i en ret eller har du kun skrabet kornene ud, så kan du stadig bruge den. Sørg dog først for, at vaniljestangen er ren før du lægger den til tørre. Når den er tør kan du laver din egen vaniljesukker.

15. Kan vaniljestænger blive for gamle?

Nej de kan kun bliver for tørre.

16. Hvor meget vaniljesukker svarer til en vaniljestang?

Vores Luksus vaniljesukker indeholder 15% ægte vanilje og hvis du skal bruge 2 tsk. eller 1 spsk. vil det svare til 1 vaniljestang.

17. Kan vaniljestænger fryses?

Ja det kan de godt, man skal bare passe på at de ikke udtørrer, hvis man vælger at fryse sine Vaniljestænger skal man være opmærksom på at, dette stopper udviklingen af aromaerne i vaniljen.

18. Kan man bruge vaniljepulver i stedet for vaniljestænger?

Vaniljepulver er lavet af vaniljestænger, hvor vaniljestængerne tørres, herefter bliver de knust til pulver. Vaniljepulver kan bruges i stedet for vaniljestænger, mængden kan du blot erstatte 1-til-1.

Da vaniljepulver er tørt, kan man med fordel lade sin kagedej står en ½ til 1 time for at fremme vaniljesmagen inden bagning.

19. Hvad er forskellen mellem vaniljeekstrakt og vanilje aroma?

Vaniljeekstrakt er lavet på ægte vanilje og vanilje aroma/essens er kunstig.

20. Hvor mange gram vejer en vaniljestang?

Vaniljestænger kommer i mange størrelser fra 1 gram til 15 gram per vaniljestang.

Vores Grade A Premium vejer ca. 5 gram pr stk. og Grade B Premium ca. 3 gram pr stk.

En typisk supermarked vaniljestang vejer ca. 2,5 gram pr stk.

Læs flere

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop

    Tilmeld Nyhedsbrev
    og få 5 % på dit første køb i hele shoppen.