OPSKRIFTER

Crème Brûlé

Crème brûlé er en dessert af fløde pisket med sukker, æggeblommer og vanilje.

Ca. 45-50 minutter til at lave Crème brûlé, plus mindst 4 timer til at afkøle.

6 portioner

Ingredienser:

1 Bourbon vaniljestang

1 stk. hele kanel

7.5 dl piskefløde

8 æggeblommer

1 helt æg

80 g stødt melis

3-4 spsk. rørsukker

Step 1:

Vaniljestangen flækkes, så man kommer ind til vaniljekorn.

Step 2:

Kom den flækkede vaniljestang og den hele kanel i fløden og lad det simre på komfuret i 10 minutter.

Step 3:

Pisk æg og sukker sammen.

Step 4:

Når flødeblandingen er afkølet til stuetemperatur, piske den sammen med æggesnapsen.

Step 5:

Cremen hældes ned i Crème brûlé formene. Formene skal være ovn faste. Bage i ovnen ca. 45-50 minutter – 125 grader.

Step 6:

Efter bagning, stil creme brulérne i køleskabet i mindst 4 timer til at afkøle – de må ikke dækkes til.

Step 7:

Inden servering, drys et tynd lag rørsukker på hver creme bruléer og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og karamelliseret.

Step 8:

Server straks

Velbekomme.