Sådan tørres vaniljestænger
- De modne, stadig grønne bønner sættes i varmt vand (ca. 70° C) i 4-5 minutter, det er her modningsprocessen stoppes. Herefter lægges bønnerne i en bomuldslagen og fermenters i 48 timer.
- Tørringen sker i solen.
- Det vil sige, at i en periode sættes bønnerne udenfor om dagen for 1,5 – 2 timer i solen, for at tørre. Om natten lægges de i en beholder for at ”svede”, Således bliver frugten brun og blød. Denne proces forsætter i op til 3 måneder, for at udvikle et kvalitetsprodukt..
- Under tørre- og modningsprocessen mister stængerne ca. 80 % af deres vægt; 5-6 kilo grøn vanilje giver derfor cirka 1 kilo tørrede vaniljestænger.
- Den omhyggelig tørrings proces, som nævnt tidligere, sikrer, at bælgene har det korrekte fugt indhold. Grade A (Premium) vaniljestænger er fra 15 cm og op med en fugtighed mellem 30-35 % og Grade B (Premium) vaniljestænger er mellem 10 og 15 cm med en fugtighed mellem 25-20 %.
- Den færdige vaniljestang indeholder millioner af bittesmå sorte frø, som kaldes vanillin, de i sig selv bidrager til en del af den samlede vaniljesmag.
- De stænger, som du køber hos Vanilla-Vanilla Danmark, tørres naturligt og langsomt , denne proces kalder vi ’’slow curing process’’. Processen sikrer den helt optimale balance mellem fugt- og vanillin indhold og giver den bedste kvalitet af vaniljestænger.