Risalamande er en velkendte dansk dessert, som serveres med kirsebærsauce til jul. Navnet risalamande stammer fra det franske Riz à l’amande og betyder ris med mandel.
Ingredienser:
125 g grødris
1 liter sødmælk
1 tsk salt
1/2 liter piskefløde
2 vaniljestænger skåret i 2-3 stk. hver
1 kogepose til 2 – 4 liter
Step 1:
En stor gryde fyldes med vand og bringes i kog.
Step 2:
Vaniljestænger flækkes på langs, vaniljekorn skrabes ud herefter deles vaniljestængerne 2-3 gange.
Step 3:
Fyld mælken, ris, salt samt vaniljekorn og stængerne i kogeposen, kom så posen i det varme vand og hæft den fast på siden af gryden med en klemme, og sørg for at låget ikke lukker for luften fra posen.
Step 4:
Så koger du grøden i en times tid.
Step 5:
Tryk af og til på posen så risengrynene fordeler sig.
Step 6:
Når grøden er kogt kan du med fordel tage vaniljestængerne op, tørre dem af og f.eks. tørre dem på radiatoren til de er knastørre.
Step 7:
Derefter kan du pulverisere dem i en kaffekværn sammen med sukker, og så har du dobbelt glæde af vaniljen.
Risalamande
Lad grøden blive kold, pisk fløden og bland det i grøden, hak og tilsæt mandlerne. Og server med f.eks. kirsebær- eller jordbærsovs.
Vigtigt! Vi anbefaler vores Planifolia (Grade A Premium, Grade B Premium fra Uganda, Indonesien eller Madagaskar til din risalamande.
Velbekommen!
