Køb for minimum 500 kr af de nødder

du kan lide og får en Grade A Premium vaniljestang med i købet.

Køb for minimum 500 kr af de nødder

du kan lide og får en Grade A Premium vaniljestang med i købet.

Køb for minimum 500 kr af de nødder

du kan lide og får en Grade A Premium vaniljestang med i købet.

Braendte mandler

Brændte Mandler med vanilje

Ingredienser:

200 gram mandler. Kan købes her

150 gram sukker

25 gram vaniljesukker. Kan købes her

1 dl vand

Fremgangsmåde:

  1. Kom mandler, sukker, vaniljesukker og vand i tykbundet gryde og ved kraftig varme, blive ved med at røre til sukkeret bliver flydende og brunt og hænger ved mandlerne.
  2. Fordel de brændte mandler på et stykke bagepapir i et lag og lad dem køle af, når de er kolde bræk dem fra hinanden og serve dem.
  3. Nå de er færdige hæld dem ud på et fad eller lignende og lad dem køle af.

    Opbevares i en lufttæt beholder.

Mandelmelkage med soft ice

Ingredienser:

4 æggeblommer

1 ¼ dl. Melis

250 g. mandelmel. Kan købes her

1 vaniljestang (kornene herfra). Kan købes her

1 tsk. Bagepulver

2 dl. Piskefløde

4 æggehvider

Fremgangsmåde:

  1. 4 æggeblommer piskes med 1 ¼ dl. Sukker luftigt.
  2. Vend herefter korn fra vaniljestang + bagepulver + mandelmel og piskefløden i æggemassen.
  3. Pisk æggehvider stive og bland forsigtigt i massen.
  4. Læg bagepapir i en springform, kom massen heri og bag ved Ca. 175 grader i Ca. 55 minutter.

Hjemmelavet softice:

1 liter vaniljeis

2 -3 dl. Piskefløde.

  1. Skær is ud i mindre tern, lad det tø en smule, tilsæt piskefløden så har du softice.
  2. Du kan pynte kagen med hvid chokolade i tynde strimler.
  3. Alt i alt en himmerigsmundfuld. 

Vi siger tak til Gurli for denne opskrift. Bon Appetit

Salt mandler

Saltede Mandler

Ingredienser:

250 gram salt

4 dl vand

500 gram mandler. Kan købes her

1 skål på min 2 liter

1 arctic frye

Fremgangsmåde:

  1. Kog vandet
  2. Hæld saltet i skålen og hæld det kogende vand i, opløs saltet.
  3. Når saltet er opløst hæld da mandlerne i og lad dem blive i opløsningen i 20 minutter.
  4. Dræn vandet fra mandlerne og kom dem i arctic fryeren, tænd arctic fryeren og giv dem ca 20 minutter ( der er stor forskel på arctic fryer, så prøv dig lidt frem. ) hvis man ønsker at lave mere end en portion kan genbruge vandet.
  5. Nå de er færdige hæld dem ud på et fad eller lignende og lad dem køle af.

    Opbevares i en lufttæt beholder.

Mysli – Bar ”10 STK”

Ingredienser:

1 kilo knapt modne paradisæbler (jo mere modne, jo længere skal de koge, før de gelerer, sidst i september plejer at passe.

5 dl vand, til hver liter siet saft.

500 – 750 g sukker (jeg bruger 500, men nogen kan lide det sødt)

1 vaniljestang skåret i halve og flækket på langs, kan købes her.

1/2 tsk. flydende Atamon.

Fremgangsmåde:

Æblerne vaskes og bringes i kog (HELE æbler).

Koges for svag varme til man kan se saften træde ud (ca. 20-25 minutter). Rør ikke i mosen, men hæld den straks i en saftpose til afdrypning mindst 3-4 timer og gerne til næste dag.

Den siede saft måles og bringes i kog med sukker, koges til geléen er dybrød i farven og dråberne falder tungt fra en teske (tager alt fra 20 – 45 minutter, så hav tålmodighed og tjek jævnligt om den er klar).

Skummet fjernes med en ske og vaniljestængerne tages op, Atamon tilsættes og saften hældes på skoldede glas, der lukker tæt dagen efter.

2 kg paradisæbler giver ca. 750 ml saft = ca. 3 glas færdig gelé. Jeg plejer at lave en stor portion (10 kilo æbler) og opbevare glassene køligt og mørkt, så holder geléen sig fint et år.


Mange tak til Charlotte for denne dejlige opskrift.

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop

    Tilmeld Nyhedsbrev