200 gram mandler. Kan købes her
150 gram sukker
25 gram vaniljesukker. Kan købes her
1 dl vand
4 æggeblommer
1 ¼ dl. Melis
250 g. mandelmel. Kan købes her
1 vaniljestang (kornene herfra). Kan købes her
1 tsk. Bagepulver
2 dl. Piskefløde
4 æggehvider
Fremgangsmåde:
1 liter vaniljeis
2 -3 dl. Piskefløde.
Vi siger tak til Gurli for denne opskrift. Bon Appetit
250 gram salt
4 dl vand
500 gram mandler. Kan købes her
1 skål på min 2 liter
1 arctic frye
Fremgangsmåde:
1 kilo knapt modne paradisæbler (jo mere modne, jo længere skal de koge, før de gelerer, sidst i september plejer at passe.
5 dl vand, til hver liter siet saft.
500 – 750 g sukker (jeg bruger 500, men nogen kan lide det sødt)
1 vaniljestang skåret i halve og flækket på langs, kan købes her.
1/2 tsk. flydende Atamon.
Fremgangsmåde:
Æblerne vaskes og bringes i kog (HELE æbler).
Koges for svag varme til man kan se saften træde ud (ca. 20-25 minutter). Rør ikke i mosen, men hæld den straks i en saftpose til afdrypning mindst 3-4 timer og gerne til næste dag.
Den siede saft måles og bringes i kog med sukker, koges til geléen er dybrød i farven og dråberne falder tungt fra en teske (tager alt fra 20 – 45 minutter, så hav tålmodighed og tjek jævnligt om den er klar).
Skummet fjernes med en ske og vaniljestængerne tages op, Atamon tilsættes og saften hældes på skoldede glas, der lukker tæt dagen efter.
2 kg paradisæbler giver ca. 750 ml saft = ca. 3 glas færdig gelé. Jeg plejer at lave en stor portion (10 kilo æbler) og opbevare glassene køligt og mørkt, så holder geléen sig fint et år.
Mange tak til Charlotte for denne dejlige opskrift.
Tlf. +45 21 71 10 50
Fredag -15:00 – 17:00
Lørdag - 10:00 – 12:00
Søn, helligdage, samt mellem jul og nytår - Lukket
Liselundsalle 5 3360 Liseleje
CVR: 42263362
+45 21 71 10 50
Tlf. +45 21 71 10 50
Kun afhentning på adressen mod forud bestilling på nettet. Fredag -15:00 – 17:00 Lørdag - 10:00 – 12:00 Søn, helligdage, samt mellem jul og nytår - Lukket
Copyright © |2018 - 2023 | Vanilla-Vanilla Danmark ApS| All Rights Reserved.