Vi sender også til Norge, Sverige og Finland +45 21 71 10 50 info@vanilla-vanilla.dk

 Saltede Mandler

Ingredienser:

250 gram salt

4 dl vand

500 gram mandler. Kan købes her

1 skål på min 2 liter

1 arctic fryer

Fremgangsmåde:

  1. Kog vandet
  2. Hæld saltet i skålen og hæld det kogende vand i, opløs saltet.
  3. Når saltet er opløst hæld da mandlerne i og lad dem blive i opløsningen i 20 minutter.
  4. Dræn vandet fra mandlerne og kom dem i arctic fryeren, tænd arctic fryeren og giv dem ca 20 minutter ( der er stor forskel på arctic fryer, så prøv dig lidt frem. ) hvis man ønsker at lave mere end en portion kan genbruge vandet.
  5. Nå de er færdige hæld dem ud på et fad eller lignende og lad dem køle af.

Opbevares i en lufttæt beholder.

Mandlerne har sundt fedt og kostfibre, derfor er ideelle mellem måltiderne

Saltede cashewnødder

Ingredienser

250 gram salt

4 dl vand

500 gram cashewnødder. Kan købes her

1 skål på min 2 liter

1 arctic fryer

Fremgangsmåde:

  1. Kog vandet.
  2. Hæld saltet i skålen og hæld det kogende vand i, opløs saltet.
  3. Når saltet er opløst hæld da cashewnødderne i og lad dem blive i opløsningen i 20 minutter.
  4. Dræn vandet fra cashewnødderne og kom dem i arctic fryeren, tænd arctic fryeren og giv dem ca 20 minutter ( der er stor forskel på arctic fryer, så prøv dig lidt frem. ) hvis man ønsker at lave mere end en portion kan genbruge vandet.
  5. Nå de er færdige hæld dem ud på et fad eller lignende og lad dem køle af.

Opbevares i en lufttæt beholder.

Vores saltede cashewnødder består af cashewnødder fra Vietnam, som er ristet i ovnen.  Sådan laver du hjemmeristet cashewnødder. Når saltet er opløst hæld da cashewnødderne i og lad dem blive i opløsningen i 20 minutter.  Dræn vandet fra cashewnødderne og kom dem i arctic fryeren, tænd arctic fryeren og giv dem ca 20 minutter ( der er stor forskel på arctic fryer, så prøv dig lidt frem. ) hvis man ønsker at lave mere end en portion kan genbruge vandet. Cashewnødder er god som snack, mellemmåltid osv.

Brændte Mandler med vanilje

Ingredienser:

200 gram mandler. Kan købes her

150 gram sukker

25 gram vaniljesukker. Kan købes her

1 dl vand

Fremgangsmåde:

  1. Kom mandler, sukker, vaniljesukker og vand i tykbundet gryde og ved kraftig varme, blive ved med at røre til sukkeret bliver flydende og brunt og hænger ved mandlerne.
  2. Fordel de brændte mandler på et stykke bagepapir i et lag og lad dem køle af, når de er kolde bræk dem fra hinanden og serve dem.
  3. Nå de er færdige hæld dem ud på et fad eller lignende og lad dem køle af.

Opbevares i en lufttæt beholder.

Mandelmel er 100% naturlige, blancherede, usaltede og er perfekt til bagning

Mandelmelkage med soft ice

Ingredienser:

4 æggeblommer

1 ¼ dl. Melis

250 g. mandelmel. Kan købes her

1 vaniljestang (kornene herfra). Kan købes her

1 tsk. Bagepulver

2 dl. Piskefløde

4 æggehvider

Fremgangsmåde:

  1. 4 æggeblommer piskes med 1 ¼ dl. Sukker luftigt.
  2. Vend herefter korn fra vaniljestang + bagepulver + mandelmel og piskefløden i æggemassen.
  3. Pisk æggehvider stive og bland forsigtigt i massen.
  4. Læg bagepapir i en springform, kom massen heri og bag ved Ca. 175 grader i Ca. 55 minutter.

Hjemmelavet softice:

1 liter vaniljeis

2 -3 dl. Piskefløde.

  1. Skær is ud i mindre tern, lad det tø en smule, tilsæt piskefløden så har du softice.
  2. Du kan pynte kagen med hvid chokolade i tynde strimler.
  3. Alt i alt en himmerigsmundfuld. 

Vi siger tak til Gurli for denne opskrift. Bon Appetit

 

Mysli – Bar ”10 STK”.

Ingredienser:

50 g hasselnødder. Kan købes her

100 g havregryn 

50 g hvid chocolade 

30 g solsikkekerner. Kan købes her

50-60 g honning

50-60 g udblødte dadler

1 æg

50-60 g Tahin

salt mellem 2 fingre

Fremgangsmåde:

  1.  Varm ovnen 180 gram.
  2.  Hak hasselnødder groft.
  3. Hak chokoladen groft.
  4. Vej resten af, kom det hele i en skål og rør det godt sammen.
  5. På et bagepapir formes det hele i en firkant og trykkes godt sammen ca 15-18 cm på hver led.
  6. Bag midt i ovnen varmluft 15 min.
  7. Lad afkøle før udskæring.

Bon apetit.