Køb for minimum 500 kr af de nødder

du kan lide og får en Grade A Premium vaniljestang med i købet.

Køb for minimum 500 kr af de nødder

du kan lide og får en Grade A Premium vaniljestang med i købet.

Køb for minimum 500 kr af de nødder

du kan lide og får en Grade A Premium vaniljestang med i købet.

Tørrings-process af vaniljestænger

Bourbon vaniljestænger fra Uganda har masse af vaniljekorn, fugtighed, aroma, som vil give dit bagværk, dessert og is til at smage lækker. Stængerne er organisk dyrket i plantager i Uganda uden pesticider eller kemikalier, men ikke certificerede, da små farmer ikke har råd til det. Vanilje dyrket i Uganda er nogle af de fineste og bedste vaniljestænger fra Planifolia-familien. Ugandas jord og klima giver et miljø, der resulterer i en fed og jordagtig vaniljesmag med antydninger af figner og rosiner, der kun fremhæves af vaniljestangens naturlige rige og blødere vaniljetoner, som er aromatisk, sød og karamellisere.

Sådan tørres vaniljestænger

 • De modne, stadig grønne bønner sættes i varmt vand  (ca. 70° C) i 4-5 minutter, det er her modningsprocessen stoppes. Herefter lægges bønnerne i en bomuldslagen og fermenters i 48 timer.
 • Tørringen sker i solen.
 • Det vil sige, at i en periode sættes bønnerne udenfor om dagen for 1,5 – 2 timer i solen, for at tørre. Om natten lægges de i en beholder for at ”svede”, Således bliver frugten brun og blød. Denne proces forsætter i op til 3 måneder, for at udvikle et kvalitetsprodukt..
 • Under tørre- og modningsprocessen mister stængerne ca. 80 % af deres vægt; 5-6 kilo grøn vanilje giver derfor cirka 1 kilo tørrede vaniljestænger.
 • Den omhyggelig tørrings proces, som nævnt tidligere, sikrer, at bælgene har det korrekte fugt indhold. Grade A (Premium) vaniljestænger er fra 15 cm og op med en fugtighed mellem 30-35 % og Grade B (Premium) vaniljestænger er mellem 10 og 15 cm med en fugtighed mellem 25-20 %.
 • Den færdige vaniljestang indeholder millioner af bittesmå sorte frø, som kaldes vanillin, de i sig selv bidrager til en del af den samlede vaniljesmag.

 • De stænger, som du køber hos Vanilla-Vanilla Danmark, tørres naturligt og langsomt , denne proces kalder vi ’’slow curing process’’. Processen sikrer den helt optimale balance mellem fugt- og vanillin indhold og giver den bedste kvalitet af vaniljestænger.

Læs flere

  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til Shop

  Tilmeld Nyhedsbrev
  og få 5 % på dit første køb i hele shoppen.